Техничка школа “15. мај” започела са свечаностима, за старт-шаховски турнир

Организовањем шаховског турнира, започеле су свечаности посвећене обележавању Дана Техничке школе ”15. мај”.

Руководилац шаховске секције у Школи, проф. Драган Јовановић, изјавио је да је интересовање ученика и ученица за учешће на турниру, као и претходних година, велико.

-Сви који су учествовали на такмичењу су победници, из разлога што су показали изузетно знање, кад је шах у питању, рекао је он.

Директорка Школе, Биљана Миленковић, каже да ће током наредне недеље бити организоване бројне манифестације поводом Дана школе.

-Централна манифестација, под називом “Отворена врата”, одржаће се 15. маја, када ће се ученици завршних разреда основних школа и њихови родитељи, као и грађани Прокупља, упознати са образовним профилима, рекла је она и додала да ове године Техничка школа обележава 55 година постојања и рада.

Она је нагласила да је у Школи у току и отварање Регионалног тренинга за обуку оператера и програмера на “ЦНЦ” машинама за младе од 18 до 35 година старости.

-У школској 2019/2020, у четири образовна профила, машинство и обрада метала, електротехника, саобраћај, текстилство и кожарство у четворогодишњем и трогодишњем трајању моћи ће да се упише 180 ученика, рекла је Миленковић и додала да су, уз помоћ ресорног Министарства и локалне самоуправе, услови боравка и рада ученика и професора из године у годину све бољи.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*