Обележена 100-годишњица Удружења резервних војних старешина и ратника

 

Удружење резервних војних старешина и ратника у Прокупљу, одржало је свечану седницу, посвећену 100-годишњици постојања и рада у Србији. Седници је, поред представника борачких организација, присуствовао и заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић.

Председник прокупачке организације, Сандре Петкоски, рекао је да је ова организација формирана 15. септембра 1919. године и да је њен први председник био легендарни командант Степа Степановић.

-Чланови Удружења, њих 250 из Прокупља и других општина Топличког округа,  увек су спремни да дају свој допринос, када је у питању одбрана отаџбине и њеног народа. У мирнодопском периоду, организујемо стална предавања из различитих војних области, посећујемо значајна историјска места из ослободилачких ратова Србије и организујемо дружење са сродним организацијама широм Србије, изјавио је он и додао да су они, у протеклом периоду, имали добру сарадњу са командом гарнизона у Прокупљу, локалном самоуправом и многим борачким организацијама.

За изузетан допринос у раду Удружења, признања су додељена команди гарнизона у Прокупљу, Мирољубу Пауновићу, Светиславу Миленковићу, Александру Трајковићу и Вукоји Андрићу.

Након свечаног дела седнице, одржано је и предавање на тему „Пробој Солунског фронта“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*