“Читамо и пишемо са Аном Франк”

 

Ученици Основне школе “Ратко Павловић Ћићко“, данас у својој Школи, могу  да погледају поставку изложбе о Ани Франк, али и да учествују у радионицама под називом „Читамо и пишемо са Аном Франк”. Исту такву изложбу, од понедељка ће моћи да виде и ученици осталих основних школа у Прокупљу.

„Читамо и пишемо са Аном Франк” је радионица у којој изложба служи као полазна тачка. Она је специјално дизајнирана за младе и пружа преглед живота породице Франк. Поред тога, акценат је стављен на Анин таленат за писање.

-Кроз поставку, откривамо Анину љубав према писању и представљамо неке од њених текстова. Циљ је да млади науче више о историји Холокауста, али и да их подстакнемо да читају књиге, те да се сами више изражавају кроз писање, као што је то радила Ана Франк и у најтежим данима, рекла је професор разредне наставе у Основној школи „Ратко Павловић Ћићко“ Милена Стевановић.

Она је истакла да су изложба и радионица добар увод у читаво поље учења о Холокаусту и да им је циљ да подстакну наставнике, библиотекаре и друге едукаторе да се заинтересују и ангажују на пољу учења о Холокаусту.

Изложба је саставни део пројекта „Дани сећања” који је покренут децембра 2014. године.

Наиме, кроз сарадњу мреже Тераформинг, Куће Ане Франк и Народне библиотеке Србије, изложба је тада први пут представљена у Србији.

Од тада до данас, изложба је непрекидно резервисана и константно на путовању током целе године. Од почетка 2015. до фебруара 2019. године, представљена је у више од 50 градова и била изложена у више од 560 школа, библиотека и других институција у Србији и Републици Српској.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*