Превентивни прегледи за раднике фабрике „Леони“ у Прокупљу: Контрола здравља обавезна и за младе особе

 

Превентивни центар прокупачког Дома здравља, у циљу раног откривања и благовременог лечења болести, током септембра и октобра месеца, спровешће контролне прегледе запослених у прокупачким предузећима и установама, саопштили су данас из те здравствене установе.

„Започели смо са прегледима запослених у фабрици „Леони“ Прокупље, у којој имамо врло разнолику старосну структуру  радника“, истакли су у Дому здравља.

„Обзиром да у овој фабрици већину запослених чине млади људи, желимо да испунимо праве циљеве превентиве, а то значи да проверимо њихово здравље“, наглашавају лекари прокупачког Дома здравља.

Такође додају да су прегледи намењени младима који имају од 19 до 34 године, али и нешто старијим радницима, од 34 до 64 године.

Према њиховим речима, основни циљ ових прегледа је  проналажење фактора ризика за настанак масовних неинфективних (професионалних) обољења и указивање на начине и значај здравих стилова живота којима се те болести могу спречити.

„Желимо да становници Прокупља буду здрави, што је услов да  буду и добри радници“, истакли су у Превентивном центру и нагласили да ће се у наредна два месеца, контролни прегледи одвијати у просторијама здравствене амбуланте у кругу фабрике “Леони” у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*