Завршен пут Југовац-Кординце, ради се Доња Речица-Рељинац

 

Након завршетка радова на путу Југовац-Горње Кординце, отпочели су радови на деоници пута Доња Речица-Рељинац. На овој деоници, радиће се ископ јарка, равнање, насипање и ваљање. Средства за ове радове, у износу од 700.000 динара, обезбеђена су из локалног буџета.

-Радови на путу Југовац-Горње Кординце, у дужини од два километра, су завршени. Захваљујући повољним временским условима, ископ јарка и постављање пропуста, равнање, насипање и ваљање завршени су у веома кратком року, изјавио је члан Градског већа за инфраструктуру Жарко Копривица и додао да је за ове радове, из буџета Града Прокупља, издвојено 1.300.000 динара.

Мештани Југовца изразили су велико задовољство након завршетка радова.

-Од подношења захтева до реализације, прошло је веома мало времена. Некада смо имали само обећања да ће се радити на овом путном правцу, која никада нису испуњена. Пре две године се овде радило, али је киша оштетила поједине деонице пута, тако да се саобраћај отежано одвијао. Сада је ископан јарак и постављени пропусти за одвод атмосферских вода, изјавио је председник Савета Месне заједнице Југовац Божидар Миленковић и додао да су мештани сада поносни што имају добар пут.

 

Мештанин Миломир Ристић каже да је ово за њега ауто-пут.

-Овај пут за мене, као и становнике не само овог, него и суседних села, много значи. Сада ће вредни пољопривредници лакше, брже и безбедније долазити до својих ораница и воћњака, изјавио је он и додао да је добро што локална самоуправа води рачуна о прокупачким селима.

Млади сточар Зоран Јеремић наглашава да овај путни правац, повезује Југовац са многим околним селима, као што су Доње Кординце, Балиновац, Џигољ, Клисурица, Горња и Доња Стражава.

-У атару Југовца, обрађује се више од 750 хектара ораница и воћњака. По блату и лошем путу, било је ризично возити. Сада је све лакше, могу да дођу камиони који откупљују наше производе, каже Јеремић, који обрађује више од 20 хектара земље, а чува и 10 свиња прасиља.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*