Од Града Прокупља и ове године бесплатни уџбеници за све прваке

Сви прваци у Прокупљу, добиће и ове године од локалне самоуправе бесплатне уџбенике.
Kако каже члан Градског већа за просвету, омладину и спорт Маја Ранђеловић, ове године биће уписано око 400 првака.
-Једна смо од ретких локалних самоуправа у Србији где последњих пет година не опада број првака. И ове године, Град Прокупље издвојио је средства у износу од око 2,6 милиона динара за набавку бесплатних уџбеника за све наше прваке. Kао једна од мера популационе политике, и на овај начин подстичемо бољу демографску слику града кроз олакшице родитељима у школовању деце, казала је Ранђеловић.
Kако додаје, циљ је да септембра и октобра месеца, кад свака породица има највише издатака, бригу о најмлађима преузме локална самоуправа.
-У то време припрема се зимница, набавља огрев, неке породице имају и студенте па морају да издвоје додатна средства за њихова школовања и смештај, тако да Град Прокупље на овај начин жели да помогне својим суграђанима, да бар не мисле о уџбеницима, нагласила је већница Ранђеловић.
Поред уџбеника, септембра месеца, по традицији, локална самоуправа поклониће ученицима и ранчеве, мајице и качкете, како би сви прваци у граду били препознатљиви и издвајали се од других. На овај начин, локална самоуправа се труди да им први сусрет са школом и школским другарима и учитељима, остане у најлепшем сећању.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*