Завршена реконструкција објекта „Радост“: Нова кухиња за сву децу и запослене

Начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић и градоначелник Прокупља Александар Симоновић, обишли су објекат „Радост“ Предшколске установе „Невен“, како би се уверили како овај простор изгледа након реконструкције. Укупна вредност радова, који су се финансирали путем два пројекта Града Прокупља, износи преко 35 милиона динара.


-Објекат „Радост“, стар је преко 60 година и до данас није било озбиљнијих улагања у његову реконструкцију. Град Прокупље је обезбедио средства за комплетну адаптацију зграде, како њене спољашности, тако и унутрашњег простора, кроз два пројекта. За енергетску санацију објекта, у оквиру које је замењена комплетна столарија, извршена реконструкција крова и уређена фасада, средства је издвојио Кабинет министра без портфеља за демографију и популациону политику, док су радови на реконструкцији подрумских просторија финансирани из фонда Европске уније, путем програма ЕУ ПРО, рекао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.
У оквиру реконструкције подрумског простора, комплетно је уређен простор површине од око 700 метара квадратних.
-У овом делу, налази се котларница, магацинске просторије и што је најважније, централна кухиња која ће припремати оброке за све објекте ПУ „Невен“. Преуређени су зидови, подови, изграђена нова савремена кухиња, санитарне просторије, постављена нова столарија, што значи да ћемо добити један савремени објекат, изграђен по највишим стандардима. Нова кухиња ће дневно припремати преко 2.000 оброка за малишане свих вртића у Прокупљу, истакла је директорка ПУ „Невен“ Весна Јовановић.
Да Град Прокупље највише средстава издваја за своје најмлађе суграђане, говори и чињеница да је у плану изградња још једног оваквог објекта.
-Деца су највеће богатство нашег града. Изградњом Индустријске зоне и отварањем нових радних места, све више ће бити запослених родитеља, и самим тим, објекти Предшколске установе имаће све више малишана. У том циљу, израдили смо пројекат за још један вртић који ће моћи да прими још сто малишана, казао је градоначелник Симоновић.
Према његовим речима, нови објекат ПУ „Невен“ ће бити изграђен испод Пољопривредне школе.
-Наш пројекат је прихваћен, и у најскоријем периоду очекујемо расписивање јавне набавке за почетак радова. Иначе, вредност пројекта изградње новог вртића је око 85 милиона динара, а израдило га је ЈП за урбанизам и уређење Општине Прокупље.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*