Одговорно понашање у пандемији спасава животе

Поводом обележавања Дана здравих градова 2020. Институт за јавно здравље Ниш издао је брошуру под називом „Одговорно понашање у пандемији спасава животе“.
Сетом едукативних материјала и препорука датих у овој брошури настоји да се грађанима помогне у одговорној примени препоручених здравствених мера. Идентификација сваког појединца са препорученим мерама које прате промене у свакодневном животу гарантују личну безбедност,али и безбедност читаве заједнице.
-Применом личних и колективних мера урбана средина постаје безбедно место за живот, односно место отпорно чак и у кризним ситуацијама каква је пандемија Ковид-19, наводе аутори, признати стручњаци из области медицине Оливера Радуловић, Чедомир Шагрић, Роберта Марковић и Ана Стефановић.
Лична одговорност сваког појединца за здравље заједнице вишеструко помаже укупном напретку у погледу здравља, истичу аутори и додају, да применом научних знања настојимо да у будућности образујемо и подстичемо грађане да своје градове учине здравим местима за живот.
Они и овим путем подсећају на неке од препорука и важних савета као што је виши ниво личне хигијене који се огледа у чешћем прању руку, избегавању додиривања лица, одговорном односу према себи и другима.
Дан здравих градова се обележава 20. маја бројним активностима Градског завода за јавно здравље Београд, Института за јавно здравље Ниш и Института за јавно здравље Војводине.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*