Одржана презентација активних мера запошљавања за 2019. годину

????????????????????????????????????

У организацији Националне службе за запошљавање, у Градској кући у Прокупљу данас је одржана презентација програма и мера активне политике запошљавања у овој години.

Презентацији су присуствовали представници свих општина Топличког округа, Града Прокупља, Регионалне привредне коморе, јавних установа, као и велики број послодаваца из приватног сектора.

Присутне је поздравио начелник Топличког управног округа, Милан Аранђеловић, који је изразио задовољство због веома добре сарадње НСЗ у Прокупљу и локалних самоуправа и истакао да ове године влада велико интересовање за добијање подстицајних средстава за запошљавање, што значи да ће овим мерама бити знатно смањена незапосленост у топличком крају.

Представљајући програме мера активне политике запошљавања, шеф Одсека за програме запошљавања, предузетништво, образовање и обуке НСЗ Прокупље, Жарко Стојановић је истакао да је у овој години издвојено више средстава за субвенционисање запошљавања у односу на претходну годину.

Како истиче Стојановић, јавни позив је већ расписан, тако да сви заинтересовани са подручја Топличког округа могу да конкуришу за неки од понуђених програма.

Национални акциони план запошљавања за 2019. годину садржи кључне ствари на основу којих се формирају сви програми запошљавања. Заинтересовани послодавци, као и незапослена лица са  подручја Топличког округа, имају могућност да у овој години добију средства за запошљавање приправника са средњим образовањем, као са високом стручном спремом.

Јавни позив расписан је за обуку на захтев послодаваца, као и за стручну праксу и стицање практичних знања.

У оквиру спровођења активних мера запошљавања, финансираће се и јавни радови теже запошљивих лица и незапослених у стању социјалне потребе, особа са инвалидитетом, незапослених лица без радног искуства. Субвенције су намењене и за самозапошљавање лица која су на евиденцији НСЗ, ради оснивања сопственог бизниса, као и за запошљавање лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*