Огледна поља идеална за практичну наставу


Захваљајући сарадњи прокупачке Пољопривредно стручне и саветодавне службе (ПСС) и Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“ на школској економији формирано је огледно поље кромпира и поље кукуруза на коме је посејана 21 различита врста хибрида .
Директор ПСС Дејан Тонић је тим поводом рекао да ће ова сарадња добро доћи ђацима који ће сада имати прилику да на тим огледним пољима обављају практичну наставу и упознају се са свим фазама раста и производње кукуруза и кромпира.
Координатор огледних поља је саветодавац за ратарство Радован Бјелица а сав семенски материјал обезбедиo је Институт за ратарство и повртарство из Новог Сада.
-Наша служба формирала је и једно огледно поље кромпира у селу Доње Црнатово, недалеко од Житорађе, нагласио је Тонић и додао да је оно намењено пољопривредним произвођачима који ће , према његовим речима, имати прилику да сазнају који хибриди кукуруза и сорте кромпира дају најбоље и најквалитетније приносе на овом подручју токон традиционалне манифестације „Дани поља“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*