Дом за смештај старих лица у Прокупљу нема оболелих од вируса корона

Дом за смештај и негу старих лица у Прокупљу, сигурно је једна од ретких установа у Србији, која је у потпуности заштитила своје кориснике од заражавања вирусом корона.
-Већ на први сигнал, да би вирус корона могао да уђе у установе где се налази најосетљивији део наше популације, иако ни у том тренутку заправо није било праве угрожености, ми смо тестирали све кориснике и запослене у прокупачком Дому. Сви корисници, њих 112 били су негативни на корона вирус, а само двоје запослених од 51, били су асимптоматски, али нису дали контакте на радном месту, рекао је епидемиолог Дома здравља у Прокупљу, др Александар Цветановић.
Он је истакао да је овакво добро стање, свакако одраз предузетих мера у установи, пре свега добре организације рада установе, у којој је од превасходног значаја била и сама дисциплина запослених и корисника. Једна од најважнијих мера која је спроведена, а захваљујући којој су корисници били заштићени, била је и најстрожија забрана кретања и посета.
У Дому за смештај старих лица у Прокупљу кажу, да су изузетно задовољни чињеницом да су сачували своје кориснике од заражавања овим опаким вирусом, тако што није забележен ниједан позитиван случај међу њима. Они истичу да им је свакако од великог значаја била подршка и сарадња са градским кризним штабом, војском, полицијом, али и свим нивоима здравства у граду. Наглашавају такође, значај и важност одржавања хигијене, о којој је, поред запослених у овој установи, бринуло и Јавно комунално предузеће „Хамеум“, дезинфикујући свакодневно простор Дома за смештај и негу старих лица у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*