Акција ЈКП „Хамеум“ и волонтера Црвеног крста Прокупље

По налогу градског кризног штаба Прокупље, за сузбијање инфекције корона вирусом, Јавно комунално предузеће „Хамеум“ и волонтери Црвеног крста, њих 60, дезинфиковали су улице и све јавне површине у Прокупљу. Ово је друга акција у којој су учествовали волонтери прокупачког Црвеног крста, а дезинфекцију су обавили раствором натријум хипохлорита, који „Хамеум“ призводи.


-Дезинфиковали смо све оне површине, где возило ЈКП „Хамеум“ није могло да прође и приђе. Драго нам је да помажемо нашем граду и нашим суграђанима, јер нам је циљ да не буде више заражених, зато ћемо наставити ово да радимо и даље, ако буде било потребе за тим, рекао је волонтер Црвеног крста Прокупље Петар Весовић.
Иначе, запослени у ЈКП „Хамеум“, нису престајали да раде, чак и када је ванредно стање проглашено у нашој земљи. Њихов задатак је био да свакодневно дезинфикују прокупачке улице и јавне површине, како би умањили могућност ширења инфекције овим опасним вирусом.


Док су сви други Прокупчани, посебно они најстарији били хероји, тако што су остајали у својим кућама, радници овог предузећа, били су исто такви хероји, али на својим радним местима. Они су неколико пута у току ванредног стања, омогућили Прокупчанима да у својим насељима наточе дезинфекционо средство. После тога су сви они, којима је оно било потребно, могли да га точе потпуно бесплатно из цистерне, која се и сада налази испред дворишта овог предузећа.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*