Поново успостављен аутобуски и железнички саобраћај

После паузе дуже од месец дана због пандемије коронавируса , данас је у Прокупљу поново успостављен железнички, градски и међуградски аутобуски саобраћај.
Са аутобуске станце Ниш- експрес данас су кренули први аутобуси према Нишу преко Мерошине, Житорађе и Злокућана, а такође је почео да саобраћа и воз на релацији Ниш – Прокупље –Куршумлија – Мердаре.
Како наводе из „ Ниш експреса“, главном превознику у јавном саобраћају у Топличком округу , за путне правце ка селима још увек нема аутобуских полазака.
-Очекује се да аутобуски саобраћај крене пуним капацитетом након укидања ванредног стања. Сада су покренуте такозване радничке линије, док аутобуски саобраћај на сеоском подручју који користе углавном пензионери и ученици не функционише јер за њим нема потребе пошто се ова категорија грађана слабије креће , истичу у Ниш – експресу.
Што се тиче градског саобрћаја, он од сутра почиње да функционише и аутобус ће саобраћати само на једној линији Болница – Сокобањска.
Сав превоз, градски и међуградски биће организован уз мере заштите путника и возача.
– Сви који користе јавни превоз то неће моћи без заштитне опреме, маске и рукавица, уз коршћење обележених места за седење и стајање. У возилу ће такође бити исцртан и обавезан правац кретања за улазак и излазак, истичу превозници и наглашавају да су и њихови возачи у обавези да носе заштитне маске и рукавице.
-Што се тиче железничког саобраћаја, од данас функционише само један полазак из Ниша у седам сати и 15 минута , а воз је у прокупачкој станици у осам и 48, када наставља до Мердара, из кога се враћа у 11 и 35, а на прокупачку станицу стиже у 13 и 58 минута, казали су на железничкој станици .

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*