“Ојачај своје срце” – обележен Светски дан срца

Поводом обележавања Светског дана срца Превентивни центар Дома здравља, Медицинска школа “Др Алекса Савић” и Црвени крст Прокупље заједнички су организовали акцију мерења крвног притиска и шећера у крви.

– Овогодишњи Светски дан срца обележава се под слоганом “Ојачај своје срце”. Осим мерења крвног притиска и шећера у крви, грађанима смо давали стручне савете како да побољшају своје опште здравствено стање, изјавила је Весна Ахмић из Превентивног центра прокупачког Дома здравља.

Према њеним речима физичке активности и правилна исхрана могу допринети бољем здравственом стању становништва.

Наставник пректичне наставе Медицинске школе Јасмина Ђорђевић нагласила је да ученици школе традиционално учествују на многим акцијама које организују здравствене и хуманитарне организације.

– Веома сам задовољна знањем и вештинама које су ученици показали током трајања акције, изјавила је она и додала да је скоро 100 наших суграђана на пунктовима у центру града приступило прегледима.

Секретар Црвеног крста Прокупље Драган Суботић захвалио се здравственим радницима Дома здравља, професорима, наставницима и ученицима школе, као и волонтерима који су дали свој максимум да и ова акција, као и многе претходне, у потпуности испуни своју мисију.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*