Обележен „Дан доброте“

Под слоганом “Дан доброте” Црвени крст Прокупље посетили су полазници Предшколске установе “Невен”. Ова посета организована је поводом обележавања Дечије недеље.

Васпитачица у ПУ “Невен” Оливера Димић рекла је да су се деца током боравка у Црвеном крсту упознала са радом ове хуманитарне организације.

– У разговору са запосленима у Црвеном крсту деца су се упознала са радом и активностима које спроводи ова организација. Оно што је значајно јесте да код деце развијемо свест за пружање помоћи болесним, старим и угроженим лицима, изјавила је она и додала да су малишани донели играчке и одећу за децу из угрожених породица.

Секретар Црвеног крста Прокупље Драган Суботић изразио је велико задовољство због  посете и интересовања малишана за рад организације. Он је наглсио да је добро да деца умеју да поделе са вршњацима и осете када другима треба помоћи, а поклони које су донели су прави показатељ тога.

У склопу обележавања Дечије недеље ученици ОШ “Ратко Павловић Ћићко” одржали су  позоришну представу у сва три прокупачка обданишта, Бамби, Радост и Бајка.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*