Општина Прокупље додељује Плакету и похвалнице појединцима а међу њима и ….

Након састанка Организационог одобора за прославу градске славе Св.Прокопија, поред организационих планова и припрема за обележавање манифестације на дневном реду се нашла и тема доделе Плакете Св.Прокопије и похвалнице појединцима који су се истакли у свом раду и унапређењу заједнице.

Одлучено је да се  Плакета Св.Прокопија додели председнику Репубике Србије Александру Вучићу док ће похвалнице бити додељене  директору Управе за извршење кривичних санкција Министрства правде Републике Србије Дејану Царевићу, педијатру Дома здравља у Прокупљу  Др Верици Бојичић и професору на Факултету примењених уметности у Београду мр Мирославу Лазовићу.

 „Председник Александар Вучић личном подршком учинио много за Прокупље и Прокупчане. Он је иницирао велике и значајне пројекте, који вишеструко надмашују могућности једне локалне средине, који ће бити реализовани уз помоћ државе. Реч је о формирању и потпуном уређењу индустријске зоне у реону фабрике Хисар и  коначном решењу за пресељење прокупачке болнице „ Др Алекса Савић“ у модерни Здравствени центар. Вредност овог пројекта је око две милијарде динара. Оно што ће убудуће сигурно донети бољитак нашем граду јесте и добијање статуса града, у чему је Прокупље имало пуну подршку председника Александра Вучића.

Захваљујући председнику  Вучићу, на самом  почетку 2018. године  Прокупље је вратило дуговања, која су се мерила  стотинама милиона динара. То је готово читаву деценију оптерећивало живот и рад наше локалне самоуправе, али и свих њених грађана. Пресудну улогу у решавању овог проблема, имао је нико други, до овогодишњи лауреат Плакете св. Прокопије Александар Вучић, најпре као премијер, а потом и председник  Републике Србије…“ саопштено је званично након заседања и одлучивања одбора.

Поред Плакете, у саопштењу се наводи : „Похвалница Св. Прокопија ове године је припала директору Управе за извршење кривичних санкција Министарства правде Републике Србије Дејану Царевићу, који је имао велико разумевање за виталне потребе Прокупља. Захваљујући њему решен је дугогодишњи проблем у вези са земљиштем у реону фабрике Хисар, где је планирана изградња индустријске зоне.

Друга похвалница ове године припала је доктору покупачког Дома здравља Верици Бојичић, за изузетну стручност у раду. Докторка Бојичић је начелник одељења педијатрије и члан лекарске комисије у Прокупљу, а својим несебичним радом и залагањем у  здравственој установи у којој ради,  годинама даје пример другима.

Добитник треће похвалнице Св. Прокопија је Топличанин Мирослав Лазовић, који већ дуги низ година не заборавља свој родни крај и Топлицу, тако што кроз сарадњу са Народним музејом Топлице, омогућава да у Прокупље  дођу и излажу најпознатија имена српског сликарства. Професор Лазовић за собом има 20 самосталних изложби, бројне награде и признања. Његов рад огледа се и у великом и несебичном ангажовању са студентима у земљи и иностранству, који су резултирали бројне пројекте.“

Да подсетимо, слава  сада званично Града Прокупља се увелико обележава сваке године и манифестације трају неколико дана у част Св.Прокопија по коме је град и добио име.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*