Oрганизација завршног испита за “мале матуранте“

Наставна година за све ученике 8. разреда основних школа завршава се у петак, 5. јуна, а настава на даљину у петак 29. маја 2020.
-Наставници су у обавези да припреме предлог закључних оцена из свих предмета, на основу активности ученика током периода наставе на даљину, али и целокупног рада, односно свих оцена и активности ученика током ове школске године, рекла је Лидија Вељовић заменик директора Основне школе Никодије Стојановић „Татко“.
Како је навела у понедељак, 1. јуна, ученици 8. разреда дужни су да дођу у школу, где у договору са старешинама о терминима, преузимају тестове пробних завршних испита из српског језика и комбиновани тест, који носе кућама, где ће их решавати. Ове тестове ученици враћају и предају одељењским старешинама решене наредног дана.
-У уторак, 2. јуна, осмаци у школи полажу пробни завршни тест из математике, у два термина по групама, тако што ће само по девет ученика бити у једној учионици у којој ће дежурати и један наставник, који ће надгледати три учионице, додала је Вељовић и истакла да ће наставници одговарајућих предмета на часовима припремне наставе ученицима дати информацију у вези са тестовима.
Од понедељка, 1. јуна до петка 5. јуна, сваког дана, школа предвиђа одвојене термине часова за ученике осмог разреда, у трајању од један и по сат, током којих ће ученици, који имају примедбу на предлог закључне оцене моћи да је поправе. О овој намери ученици морају обавестити одељењског старешину, а он ће договарити термин са предметним наставником.
Вељовић наглашава да од среде 3. јуна до понедељка 15. јуна школа организује припремну наставу за полагање завршног испита, у складу са потребама ученика, у трајању од десет дана.
-Припремна настава организују се на начин који осигурава безбедност и здравље ученика и запослених, у складу са препорукама надлежних органа и институција, у школском простору.
Изузетно, припремна настава може да се организује и као настава на даљину, у складу са препорукама надлежних органа и институција. Са распоредом тих посебних часова и часова припремне наставе одељењске старешине ће упознати ученике благовремено, нагласила је Вељовић.
Завршни испит ученици ће полагати 17., 18. и 19. јуна 2020. године.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*