Расписан тендер за Индустријску зону, Лакетић: Главни параметри за довођење инвеститора број запослених и висина плате

Министарство привреде, расписало је конкурс за изградњу Индустријске зоне Прокупље, који ће трајати до 22. јуна. Привредна зона простираће се на 16,5 хектара, а вредност прве фазе, у којој ће бити изграђене две парцеле је око 111 милиона динара са ПДВ-ом. Остале парцеле, према плановима, биће завршене следеће године.


-Земљиште смо добили на седници Владе Србије у Прокупљу. Пре тога, годину и по до две смо покушавали да прибавимо земљиште које је било у власништву Дирекције за имовину а дато на управљање Министарству правде. Kада је земљиште прешло у својину Града, други корак је био израда ваљаног пројекта и прибављање свих неопходних дозвола. Након тога, требало је обезбедити финансије, што је био договор са председником Србије и Владом још пре годину дана. Међутим, ванредно стање и пад економске активности, код нас је изазвао бојазан да ли ће средства бити уплаћена. Након саастанка у Министарству привреде, и подршке председника Србије, договорена средства су приведена намени, каже народни посланик из Прокупља др Дарко Лакетић.
Од радова, биће изграђена комунална инфраструктура, равнање, асфалтирање, приступне саобраћајнице. Терен ће бити у потпусности припремљен за гринфилд инвестицију.
-Имаћемо нову Индустријску зону, имаћемо место за нове инвеститоре и дуго очекивано упошљавање људи. За месец дана, имаћемо име извођача, а до нове године, надам се, и дуго очекивану Индустријску зону, истиче Лакетић и додаје да ће главни параметри за довођење инвеститора бити број запослених и висина плате.
-Имамо неколико заинтересованих инвеститора, а ми ћемо изабрати најбоље, истакао је др Дарко Лакетић.
Иначе, тај простор је једина локација погодна за Индустријску зону јер се у близини налази трафо-станица са индустријском струјом, колектори и слично…

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*