Отказана манифестација Дани вишње

– У знак солидарности и подршке пољопривредним произвођачима и протествујући због понашања откупљивача, Општина Прокупље одустаје од организације дела програма манифестације Дани вишње и 13. Топличког сабора вишњара који се односи на културно –уметнички програм и саборовање у Великој Плани.

Стање на терену је крајње неповољно поготово у делу који се односи на откуп и пласман вишње јер је овогодишња цена веома ниска и креће се од 25 до 50 динара за килограм. Оно што још више забрињава је динамика и ток бербе јер је према проценама стручних служби обрано 60 до 70 посто гајене површине. Посебно је забрињавајућа ситуација у пођастребачким селима где је обрано само око 50 одсто рода.

Општина Прокупље због великог и оправданог незадовољства пољопривредника и у знак протеста према процесу откупа, који доводи до богаћења појединаца на рачун великог броја произвођача, одустаје од дела манифестације. Локална самоуправа интезивно предузима мере у сарадњи са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем у циљу решавања проблема и реализовања дугорочних мера , како би се спречило понављање овакве ситуације и да широки слој људи који живе од свог рада неби поново дошао у незавидну ситуацију.

10 Коментара

  1. Ovo je pokazatelj da lokalna samouprava brine za nase proizvodjace,uopsteno na sve ljude koji posteno i marljivo rade,ovaj potez je znak solidarnosti sa svima koji su ulozili trud i napor u proizvodnji visnje a ujedno i jasno upozorenje otkupljivacima da ce svaki njihov pokusaj da manipulisu cenom kako bi namirili svoje licne interese biti kaznjeno i da ce svi nadzori biti maksimalno poostreni.

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*