Отворена 14.Ивањданска ликовна колонија

У оквиру Културног лета, које организује прокупачки Дом културе, данас је отворена 14. Ивањданска ликовна колонија. Она ће трајати до 7. јула, а окупила је сликаре из Прокупља, Милана Илића, Драгана Поповић, Филипа Костеског, Бату Стајковића, Драгољуба Стојановић, Николу Николића и Владимира Новаковића.

-Иако у скромним условима, традицију окупљања настављамо. Ове године ће нас седморо стварати, овде у клубу Дома културе и његовој околини. Сликаћемо оно што осећамо и видимо, немамо задату тему, али сам сигуран да ће као и ранијих година, настати велики број добрих слика, чијом продајом ћемо помоћи манастир у Ајдановцу, рекао је на отварању Ивањданске колоније сликар Милан Илић.

На Ивањдан у суботу 7. Јула, сликари ове колоније посетиће манастир Ајдановац и тај дан ће сликати у његовом  живописном окружењу.

Упоредо са колонијом Дом културе је припремио и други  програм који ће сигурно заинтересовати многе Прокупчане да дођу и учествују у њему. Тако ће већ сутра у 20 сати у порти цркве Светог Прокопија књигу „Увод у модерну“ представити Предраг Јашовић из Параћина. За љубитеље глуме припремили су позоришну представу „Анђела“ за 5.јул у 20 сати.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*