Подстицајна средства за нову механизацију

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије –Управа за јавна плаћања расписало је јавни позив за подношење захтева за остваривање  права за подстицаје за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне производње биљних култура.

Подстицају за набавку нових машина и механизације намењени су за примарну производњу житарица, индустријског и крмног биља, воћа и грожђа, поврћа, цвећа и ароматичног биља, производњу биљних култура у затвореном простору, као и обраду земљишта,заштити биља од болести, корова и штеточина.

-Право да оствари подстивајна средства има носилац и чланови породичног комерцијалног  пољопривредног газдинства, предузетник, привредно друштво, земљорадничке задруге са најмање пет чланова, средње школе и научноистраживачке организације у области пољопривреде, изјавила је саветодавац у Пољопривредно стручној служби Прокупље Снежана Јовић и додала да дајвећи износ средстава које појединац може да добије износи 1.500.000 динара ,што је више у односу на прошлу годину.

Она је подвукла да све информације  и помоћ за попуну неопходне документације пољопривредници могу добити у просторијама ПСС

Захтеви за доделу средстава подносе се Управи за аграрна плаћања  најкасније до 17.септембра.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*