По први пут у Спомен-соби “Драинац”: Књижевно вече посвећено песнику Милутину Милошевићу

 

Прокупачки Дом културе и Књижевно друштво „Раде Драинац“, у недавно отвореној Драинчевој Спомен-соби, одржали су књижевно вече, које су посветили свом дугогодишњем члану.

Реч је о младом и талентованом песнику Милутину Милошевићу, који је по завршетку треће године Гимназије уписао Филмску режију у Београду.

-Готово ниједно обележавање важног датума у нашем граду није могло да се замисли, а да на њему не учествује прокупачки гимназијалац Милутин Милошевић. Поред тога што је постизао одличне резултате у школи, био је врло вредан и успевао је да буде редован и на књижевним сусретима, које је организовала Књижевна омладина Прокупља. Он је сасвим сигурно обележио и рад нашег Књижевног друштва чији је члан био, истакли су у Дому културе.

Овај књижевни сусрет организован је под врло интересантним називом, који је скривао две речи и уколико бисмо их читали с десна на лево, открили би шта заправо значе. „Нит улим шан“ значи „Наш Милутин“. То је било изненађење за овог веома  талентованог песника, кога ће се сви, како кажу, врло радо сећати. И он је обећао да ће, кад год буде имао прилику и слободно време, доћи у свој родни град и Књижевно друштво „Раде Драинац“.

Своје стихове су овом приликом Милутину поклонили Нађа Крговић, Милена Перић, Мирјана Ранђеловић, Маша Спасић, Драган Огњановић и Ивана Ђурковић.

Од Дома културе је добио мајицу са натписом „Од Дома до куће“ и торбу овогодишњих „Драинчевих сусрета песника“.

У публици је, поред бројних љубитеља писане речи и поштовалаца стваралаштва овог младог песника, била и члан Градског већа за културу Милица Ерић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*