Почели радови на реконструкцији крова зграде Градске управе у Прокупљу

Постављањем грађевинских скела, почели су радови на реконструкцији крова зграде Градске управе у Прокупљу.

Пошто се зграда налази под заштитом Завода за заштиту споменика културе, било је потребно време да би се прикупила сва неопходна документација за почетак радова.

-Више десетина година је прошло од последњих радова на самој згради где, осим радника градских служби, раде и службе Топличког управног округа, Републичког геодетског завода, инспекцијске и друге. Неретко се дешавало да зграда прокишњава и морали смо да реагујемо, изјавио је начелник Градске управе Никола Копривица и додао да ће се у првој фази радити на комплетној реконструкцији крова.

Током радова, замениће се цреп и лим, кровна конструкција и обавити комплетно чишћење таванског простора.

Да се ради о једном одговорном и озбиљном послу, говори чињеница да ће нови цреп бити постављен на плочи чија површина износи 1.500 квадратних метара.

-Део средстава за реконструкцију крова, у  износу од 11.500.000 динара, обезбедило је Министарство за државну управу и локалну самоуправу, док је три милиона динара издвојено из градског буџета, рекао је Копривица и додао да би се ови радови, зависно од временских услова, требало завршити за два месеца.

Током наредне године, радиће се на фасади зграде, чиме би била завршена друга фаза реконструкције једног од најлепших објеката не само у Прокупљу, него и у целој Топлици.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*