Почело празнично украшавање Прокупља: Додатни украси, лампиони, звезде…

Екипе прокупачког Јавно-комуналног предузећа „Хамеум” данас су почеле  новогодишње  и божићно  кићење  центра града.

Према речима помоћника директора овог предузећа, Братислава Дуњића, на Тргу „Топличких јунака“ и у шеталишној зони, и ове године, као и претходне, биће постављено мноштво светлећих новогодишњих украса и лампиона.

За ове намене, средства је издвојио Град Прокупље, а новогодишња расвета сада је оплемењена додатним украсима, светлећим лампионима, звездама и пахуљицама.

„План украшавања предвиђа кићење канделабра светлећим пахуљицама и дрвореда у шеталишној зони светлећим виолинским кључевима, док ће од дрвета до дрвета бити прикачени светлећи сводови са леденицама, што ће све скупа учинити да најужи центар добије праву новогодишњу расвету, по угледу на велике градове, казао је Дуњић.

Предвиђено је и кићење дрвореда, како у најужем, тако и у ширем центру града, а за ту намену је набављено стотину метара светлећих ланчаника.

Како су истакли у ЈКП „Хамеум“, и ове године плато код старе  чесме на Тргу „Топличких јунака“ красиће велика светлећа јелка којој ће се, како се надају, највише обрадовати деца.

Подсећајући да је прошле године, због неодговорности појединаца, расвета на јелки била оштећена, из “Хамеума” апелују на грађане да буду пажљиви, да не додирују или оштећују новогодишњу расвету, како би Прокупље, у празничном руху, као и сви други градови у Србији, дочекало Нову, 2019. годину, и прославило божићне празнике.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*