„Сунце“: Заједничком радионицом обележили Међународни дан особа са инвалидитетом

????????????????????????????????????

У Дневном боравку за децу и омладину ометену у развоју „Сунце“ у Водицама, заједничком радионицом корисника установа из Прокупља, Врања, Ниша и Алексинца обележен је Међународни дан особа са инвалидитетом.

Ово је први пут да ова прокупачка установа, која са успехом ради 21 годину, на овај начин обележава овај значајан датум.

Секретар Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког округа, Драгослав Петровић, изјавио је да је ово прилика да се деца боље упознају, друже и сарађују.

-„Свис про“ је уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Владе Швајцарске, Дневном боравку „Сунце“ доделио сертификат о финансирању социјалног и иновативног пројекта у оквиру јавног позива „Нове идеје по мери заједнице“. Циљ овог пројекта је повећање стандарда и услуга у установама и социјализација корисника, рекао је Петровић.

Директорка Центра за социјални рад из Алексинца, Јасмина Николић, истакла је да су ова дружења изузетно корисна, не само за особе са инвалидитетом, него и за васпитаче и стручне сараднике.

-Ово је други пут како боравимо у Прокупљу. То је почетак једног лепог дружења деце која кроз разне радионице показују креативност и машту, изјавила је она и истакла да је ово прилика да васпитачи и стручни сарадници размењују искуства о раду.

Радни терапеут у Центру за дневни боравак деце, омладине и одраслих лица у Нишу, Милијана Станковић, је подвукла да су овакви сусрети значајни за социјализацију корисника.

-Међусобни сусрети и заједничке радионице показују и доказују да су особе са инвалидитетом саставни део нашег друштва и да су равноправне са другим особама, рекла је она.

Стручни сарадник и логопед у Дневном боравку „Сунце“, Ивана Угреновић, напоменула је да се у овој установи ради током целе године.

-Организовањем заједничке радионице корисника из Прокупља, Ниша, Врања и Алексинца показујемо да ова деца нису заборављена и да она могу дати велики допринос у својим заједницама, без обзира на физичке препреке у свакодневном животу, закључила је Ивана Угреновић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*