Шта грађани мисле о пресељењу Опште болнице у реконструисану зграду Дома здравља? Здравље на једном месту-права ствар!

Град Прокупље почео је реализацију пројекта реконструкције зграде Дома здравља ради пресељења Болнице у тај објекат. Недавно је представљена прва фаза, енергетска ефикасност, што значи да су званично започеле и прве активности везане за овај капитални пројекат.

Питали смо Топличане шта мисле о овом пројекту, за који је најзаслужнији народни посланик из Прокупља, др Дарко Лакетић.

Ево шта они кажу.

-Шта друго да кажем него да је ово нешто најбоље што ће добити грађани Прокупља, али и целе Топлице. Данас сам са троје деце пошао код лекара, водим их по овој хладноћи. Када све здравствене услуге буду на једном месту, биће много лакше, казао је Саша Ђорђевић, пољопривредник из Мале Плане.

Вест да ће грађани имати комплетне здравствене услуге на једном месту, под истим кровом, почев од примарне здравствене заштите, дијагностике, па до болничког лечења, брзо се проширила и обрадовала све Топличане. Око 80.000 становника овог краја  гравитира ка прокупачкој Болници, која је стара готово читав век и павиљонског је типа.

-За нас са села, пре свега је тешко да дођемо до града аутобусом. Није тешко када је човек здрав, али за болесног човека јесте. Онда нас из Дома здравља шаљу у болничку лабораторију или рендген, па поново зависимо од градског превоза. Ова идеја је права ствар, једва чекамо да се оствари, истиче Мира Митровић, пензионерка из села Костеница.

Радмила Пешић, из Водица, каже да је ово за грађане најважнији пројекат, који ће умногоме олакшати услове лечења.

-Захвани смо свима који су уложили напор да се реализује ова идеја. Како је здравље најважније, обезбеђивањем квалитетнијих здравствених услуга, имаћемо и више здравља, и лепши живот у нашем граду, истиче она.

Са њом се слаже и Ђорђе Јоцић, пољопривредник из села Стубал, код Блаца.

-Ми из Блаца долазимо да се лечимо у прокупачку Болницу.  Шетање болесника од одељења до одељења, из зграде у зграду, заиста је много напорно када сте болесни. Када све то буде на једном месту, имаћемо бржу и квалитетнију дијагностику, а самим тим и брже излечење, каже овај пољопривредни произвођач из Топлице.

Прокупчанин Момо Голубовић, власник Агенције, каже да пројекат делује скупо, што значи да би требало да има оправданост.

[ngg src=“galleries“ ids=“92″ display=“basic_thumbnail“]

-Кад је здравље у питању, кажемо да нема цену. Сматрам да је то добро, и да здравље на једном месту много значи свима нама. Здравствени центар у Прокупљу обезбедиће здравствену заштиту по високим стандардима, али и бољу координацију са Здравственим центром у Нишу, истиче Голубовић.

Мирољуб Јовић, пензионер из Прокупља, каже да је ово добра вест.

-Прво морате да дођете у Дом здравља по упут, затим идете у Болницу, код лекара специјалисте, па се враћате код свог лекара за рецепт. И за здравог човека је много, а камоли за болесног или дете. Пошто сам у пензији, често боравим у селу. Ћуковац, а и многа друга села, ове године добила су асфалт. Све то, као и нови Здравствени центар, становништву овог краја много значи,  да живи, ради и остане у Топлици, закључио је Мирољуб Јовић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*