Почео упис у регистар пољопривредних газдинстава и обнова регистрације

????????????????????????????????????

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде донело је Правилник о упису у регистар пољопривредних газдинстава и обнови регистрације, као и о условима за пасиван статус пољопривредних газдинстава. Упис и обнова регистрације почели су 1. марта и трајаће до 30. априла.

Прошле године, на територији све четири локалне самоуправе Топличког округа, било је регистровано укупно 10.746 пољопривредних газдинстава, од чега у Прокупљу 3.195, Житорађи 2.488, Блацу 2.091 и Куршумлији 2.972.

Новим Правилником, предвиђено је да се захтеви за упис у регистар добијају на шалтерима Управе за трезор, што то није био случај ранијих година, када су пољопривредници захтеве добијали на кућне адресе.

-У интересу самих пољопривредника је да дају тачне податке о површинама које обрађују и сточном фонду. На основу тих података, пољопривредници могу остварити субвенције и бесповратна средства од стране надлежног министарства и локалне самоуправе, намењена за развој и унапређење пољопривредне производње, изјавио је в. д. директора Пољопривредне стручне службе у Прокупљу Дејан Тонић, који је апеловао на топличке пољопривреднике да што пре приступе регистрацији и обнови  регистрације својих пољопривредних газдинстава.

Једна од новина која је прописана овим Правилником је да се промене сетвених површина и сточног фонда морају пријавити у року од 30 дана од настанка истих.

Исто тако, ако дође до промене статусних података, као што су промена носиоца и број чланова пољопривредног газдинства, промена пребивалишза носиоца газдинства, број наменског рачуна, носилац пољопривредног газдинства треба поново да их упише у регистар у року од 30 дана.

Неопходну помоћ у попуни документације, пољопривредници могу добити у просторијама ПСС, које се налазе у згради Бизнис инкубатор центра или у Одељењу за пољопривреду Градске управе Прокупља, канцеларија број 21.

Попуњени захтеви за регистрацију и упис пољопривредних газдинстава предају се на шалтерима Управе за трезор (бивша зграда СДК).

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*