Почиње асфалтирање и насипање бројних улица у граду и селима

????????????????????????????????????

Јуна месеца, Прокупље ће бити велико градилиште, обзиром да је на данашњој седници Градског већа донета одлука о асфалтирању, реконструкцији и насипању бројних улица, као и одлука о замени водоводне и канализационе мреже, на градском подручју и по селима.
Тако ће у наредном периоду бити насипани путеви и уређено игралиште у селу Пашинац, уређен пут у Мачини, путеви у Доњем Кординцу, одводни канали и путеви у Доњој Трнави, тротоар у Улици Ћирила и Медија и још много тога.
-Пут који спаја село Пашинац са главним асфалтним путем је у веома лошем стању и неопходно је да се санира како би се мештанима олакшало кретање. Овај пут, у дужини од 600 метара, треба да се поравна и насипа ризлом. Вредност радова је око 1.900.000 динара. Такође, у Месној заједници Мачина, биће саниран и реконструисан пут од насипа Злата-Житни Поток, преко Доње Мачине до Горње Мачине, у дужини од 2,5 километра, као и споредна улица од око 200 метара. Вредност радова је око 760.000 динара. У Доњем Кординцу, биће насипан пут кроз село и изграђен потпорни зид, обзиром да су атмосферске воде прокопале канале и створиле ударне рупе, а вода се слива и оштећује пут и околно земљиште. Вредност ових радова је око 800.000 динара. Што се тиче Доње Трнаве, ту ће бити изведени радови на поправци одводних канала и насипању путева, у вредности од око 1.200.000 динара. Такође, биће уређен и тротоар са десне стране у Улици Ћирила и Методија, како би се повећала безбедност пешака, а посебно малишана који се свакодневно крећу овом улицом на путу до школе и обрнуто. Вредност радова је око 1.100.000 динара. У наредном периоду, према одлуци Већа, биће санирани и тротоари око зграда у Улици Генерала Транијеа, рекао је члан Градског већа за инфраструктуру Жарко Копривица.
Наредног месеца, почињу и радови на поправци Моравске улице, односно регулисање одвода атмосферских вода. Вредност радова је 160.000 динара.
Такође, донета је и одлука о извођењу радова у Виноградарској улици, као и одлука о поправци и насипању пута Растовница-Брзак-Бучинце.
-Вредност радова на поправци пута Растовница-Брзак-Бучинце је око 580.000 динара. У Месној заједници Мршељ, биће постављена четири бетонска пропуста преко реке која протиче кроз село. Вредност радова је 850.000 динара. Такође, биће насипан пут Горња Стражава-Југовац, нагласио је Копривица.
На данашњој седници Градског већа, донета је и одлука о замени водоводне и канализационе мреже у делу Кордунске улице, у дужини од 175 метара, у Прокупљу. Вредност радова је око 460.000 динара, односно 935.000 динара.
Радови на инфраструктури ће бити настављени, обзиром да је план да у наредном периоду сви делови града и сва села на територији Прокупља добију асфалтиране, реконструисане и уређене улице и путеве.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*