Раде се путеви у Бериљу и Костеници, а улична расвета у Белољину

Начелик Топличког управног округа Милан Аранђеловић и градоначелник Прокупља Александар Симоновић са сарадницима, данас су обишли радове на путној мрежи у селу Бериље и Белољину.
У Бериљу се радови изводе на два некатегорисана пута. Пут од главне улице до сеоског гробља, чија дужина износи 466 метара, а ширина 3,5 метра, биће асфалтиран у најскорије време. Вредност ових радова је 3.666.000 динара са ПДВ-ом.
Земљани радови на другом путу, чија дужина износи 220 метара, а ширина 3,5 метра, почели су данас. Осим асфалтирања, на овом делу пута биће постављени и ивичњаци са пропустима за атмосферске воде. Уговорена вредност ових радова је 2.595.000 динара са ПДВ-ом.

 

У Белољину су постављена 44 стуба за уличну расвету. Средства за ову расвету обезбеђена су из локалног буџета у износу од око четири милиона динара.
Током обиласка радова, градоначелник Симоновић је изјавио да се континуитет радова на инфраструктурним објектима, а то се посебно односи на путну мрежу, није прекидао у последњих неколико година.
-Када смо се решили наслеђених дугова, који нису били мали, одмах смо кренули са инфраструктурним радовима. Сви наши грађани су се могли уверити да се једнака пажња поклањала градским и сеоским срединама када је у питању путна, канализациона и електромрежа. Путеви се тренутно раде у Бериљу, Костеници, Поточићу и другим сеоским срединама. У најскорије време радиће се и у градским срединама, рекао је он и додао да се реконструкција и адаптација радила и у селима која гравитирају према Житном Потоку.
Према његовим речима, радови на асфалтирању пута Белољин-Блаце, које финансира ЈП “Путеви Србије”, постављање нове уличне расвете са лед сијалицама и тротоар много значи не само за мештане Белољина, него и за возаче.
-Путни правац Белољин-Блаце био је у веома лошем стању, што је за последицу имало честе саобраћајне несреће. Сада је стање сасвим другачије, тако да је безбедност свих учесника у саобраћају много већа, закључио је Симоновић.
Председник Савета Месне заједнице Бериља, Митар Паповић, захвалио се руководству Града Прокупља што брине и о околним селима.
-Изузетно је значајно што ће се асфалтирати и путни правац где највећим делом живе припадници ромске националности. Поред пута, на тој деоници биће постављени и ивичњаци са пропустима, изјавио је он.
Мештатин Белољина, Зоран Шутановац, изјавио је да је добро што је обновљена путна мрежа у овом селу.
-Годинама смо инсистирали да се направи тротоар који води ка центру села и школи. Сада је безбедност деце и мештана много већа, рекао је Шутановац.
Представници Топличког округа и Града Прокупља, обишли су и радове на асфалтирању крака од Џигоља до Костенице.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*