Почиње подела хуманитарних пакета на сеоском подручју


Црвени крст Прокупље почеће од сутра поделу хуманитарних пакета са храном и средствима за хигијену угроженим домаћинствима на сеоском подручју.
Како најављују надлежни у прокупачком Црвеном крсту, њихове екипе ће сутра обићи Житни Поток и Крушевицу, где ће у месним канцеларијама почети са поделом пакета. У наставку ове акције, која ће трајати до краја августа, пакети ће бити достављени свим месним канцеларијама на подручју Прокупља.
-Пакети су намењени угроженим старачким домаћинствима и домаћинствима са више деце. Сви корисници који су обухваћени овом врстом помоћи, обавештени су где треба да дођу и преузму пакете. Што се тиче старих и болесних лица, наши волонтери ће им пакете доставити до кућног прага, јер хуманитарна помоћ мора да стигне и до најудаљенијег становника, истакао је секретар Црвеног крста Прокупље Драган Суботић.
Хуманитарне пакете са храном и средствима за хигијену, Прокупљу је доставио Црвени крст Србије, а средства за ову врсту помоћи угроженим породицама обезбедило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*