„Дани поља кромпира” у организацији ПСС Прокупље и Пољопривредне школе у Житорађи


У организацији Пољопривредно стручне службе у Прокупљу, на огледним парцелама Пољопривредне школе у Житорађи одржана је по први пут у овом крају манифестација “Дани поља кромпира”.
-Ова манифестација има за циљ да повртаре, посебно оне који се баве производњом кромпира, упозна са најновијим достигнућима и применом агротехничких мера у производњи тог поврћа, казали су у ПСС Прокупље.
Ово је била и јединствена прилика да топлички произвођачи поврћа, у присуству пољопривредних стручњака, одаберу и семенски кромпир који је најпогоднији за гајење у климатским условима нашег поднебља.
-Присуство великог броја пољопривредних произвођача, показало је какво интересовање влада за иновације у повртарској производњи у нашем крају, казао је Маринко Јовичић, саветодавац за заштиту биља у ПСС Прокупље.
Он је посебно похвалио ученике Пољопривредне школе у Житорађи, који су трудом, залагањем и стручношћу много помогли у одржавању ове манифестације.
Према његовим речима, на огледној парцели, произвођачима је приказано 18 квалитетних сорти кромпира карактеристичних одлика и квалитета из три семенске куће.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*