Почиње садња четинара и лишћара у Спомен-парку “Гвозденом пуку”

За десетак дана почеће акција уређења и садња високих и ниских четинара и лишћара, као и најразличитијих украсних грмова и других биљака на зеленим површинама Спомен-парка Другом пешадијском „Књаз Михаило“ код Железничке станице, најавио је помоћник директора ЈКП “Хамеум“ у Прокупљу Братислав Дуњић.

„Овде је предвиђен велики број биљака које ће се садити на основу плана и пројекта хортикултуре који предвиђа да овај парк постане оаза зеленила и прави украс града Прокупља, истакао је Дуњић.

У оквиру редовних активности на уређењу града, радници ЈКП „Хамеум” данас су извршили обезбеђивање од оштећења и ломљења тек засађених младица листопадног дрвећа у шеталишној зони и главној прокупачкој улици. Ради се о тридесетак садница „јавора“, „јасена“ и „каталпа“ посађених пре петнаестак дана.

„Ово се ради због заштите од аутомобила, обзиром да се стабла  налазе једним делом дуж паркиралишне зоне, али и као заштита од несавесних грађана који су протеклих година често намерно  уништавали младице, казао је Братислав Дуњић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*