Подељени пакети са основним животним намирницама мештанима Џигоља и околних села

Најугроженији становници Џигоља, и околних села која припадају овој Месној канцеларији, добили су данас од Црвеног крста пакете са основним животним намирницама.

Реч је о акцији коју организује Црвени крст Прокупље, док је средства за куповину пакета обезбедио Град Прокупље.

Како тече акција поделе пакета, данас су се на лицу места уверили члан Градског већа за социјалну заштиту Маја Башић и помоћник градоначелника Владица Младеновић. Они су искористили прилику и да попричају са житељима ових села, и да из прве руке сазнају који су то проблеми који их муче, како би Град благовремено реаговао.

-Захвалила бих се Црвеном крсту на добром раду. Људи знају свој посао, имају у виду свако домаћинство, како из града, тако и на сеоском подручју, и труде се да никога не прескоче кад је помоћ у питању, каже Башић.

Ова акција сутра ће бити спроведена у Белољину, а у среду ће пакете са основним животним намирницама добити житељи Мале Плане и околних села. Овим се завршава акција поделе пакета на сеоском подручју, и наставља на територији града.

Како истиче Башић, ово није крај и акција ће свакако бити поновљена.

-У складу са опредељеним средствима у буџету Града Прокупља за 2019. годину, биће расписан нови конкурс за финансирање услуга социјалне заштите, где, између осталих, спада и подршка најугроженијим грађанима у виду пакета хране и огревног дрвета. Трудићемо се, у складу са нашим могућностима, да изађемо у сусрет грађанима не само када су у питању овакве акције него и многе друге. Грађани су нам на првом месту, закључује члан Градског већа Прокупља Маја Башић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*