Пољопривредна школа обележава 91 годину рада и постојања

Пољопривредна школа “Радош Јовановић Сеља“ обележила је 91 годину постојања и успешног рада. Тим поводом, одржана је свечаност којој су присуствовали бивши и садашњи професори, радници и ученици школе.

– У протеклих девет деценија школа је дала велики допринос развоју и унапређењу пољопривреде у Прокупљу и другим општинама Топличког округа. У овој образовно-васпитној установи наставу похађа 420 средњошколаца, изјавио је директор Пољопривредне школе Небојша Бјелић и додао да ће ова школска 2018/2019. година остати упамћена по томе што су по први пут од постојања школе сва места била попуњена у првом уписном року.

У последњих неколико година велика пажња поклања се практичној настави која се обавља на школској економији на површини од скоро 30 хектара, пекарској радионици, фарми кока и механичарским радионицама.

– Од данас ће ученици наставу физичког имати у потпуно реновираној фискултурној сали, рекао је он и додао да је са Македонијом успостављена сарадња за опремање сале са  спортским реквизитима.

До краја недеље очекује се и асфалтирање терена за мале спортове.

Директор Бјелић је нагласио да су све активности професора и стручних сарадника усмерене према ђацима, ради постизања што бољег успеха у учењу и практичном делу наставе.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*