После великог невремена, екипе ЈКП „Хамеум“ уклониле на стотине килограма шута и поломљених грана са прокупачких улица


Екипе Јавно-комуналног предузећа „Хамеум“ су током викенда, а и данас, чистиле улице и зелене површине у граду, како би се отклониле последице невремена, које је у петак, око 19 сати, захватило Прокупље.
-За наше раднике није било ни викенда ни одмора, казала је в. д. директора ЈКП „Хамеум” Радмила Перић.
Према њеним речима, екипе тог комуналног предузећа, за два дана, уклониле су на стотине килограма земље, песка, шута, камења и поломљених грана, које је вода током невремена нанела на прокупачке улице и главну саобраћајницу.
Како је казала директорка Перић она, а ни старији Прокупчани, не памте такво невреме, које је у петак увече, праћено олујним ветром, који је обарао дрвеће и носио црепове са кровова, погодило Прокупље.
-Права је срећа да нико није повређен и да није причињена већа материјална штета на државним и приватним објектима, рекла је Перић и нагласила да су екипе „Хамеума“ већ у раним јутарњим сатима у суботу, уклониле сав шут са главне Југ Богданове улице, из улица Војводе Мишића и Ратка Павловића, као и из осталих улица у центру града, а да ће током данашњег дана бити очишћене и улице које воде ка Боровњаку, као и оне у приградским насељима.
-Много је поломљених грана, поломљених и из корена ишчупаних стабала у свим деловима града, истакла је Перић и додала да је невреме највећу штету дрвореду причинило у насељу Гарић, код Болнице, и на брду Хисар.
Она је истакла да су мања стабла и гране већ уклоњене, а да ће поломљена велика стабла бити уклоњена у току дана.
Такође је нагласила да ће се за уклањање поломљених стабала и последица невремена у парку природе, на најлепшем излетишту Прокупчана, Хисару, постарати запослени у ЈП „Србијашуме“, пошто су они задужени за одржавање и заштиту тог локалитета.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*