Постављени нови панели за догревање воде у Дому старих

 

У дворишту Дома за смештај и негу старих лица у Прокупљу, постављени су нови панели за догревање 3.000 литара санитарне воде. Прошлогодишње постављање панела, где се догревало 500 литара воде, није могло задовољити потребе корисника.

-Да би задовољили свакодневне потребе корисника за топлом водом, поставили смо нове панеле. Средства, у износу од 1.400.000 динара, за ову инвестицију обезбедило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, рекао је директор Дома за смештај и негу старих лица Небојша Вукадиновић.

Од ресорног Министарства већ су одобрена средства у износу од 6.000.000 динара за адаптацију и куповину нове опреме за кухињу.

-Пре 33 године, Дом је примио своје прве станаре. За то време од опреме у кухињи скоро ништа се није променило. Дотрајала опрема ће се променити, а извршиће се и адаптација кухиње, изјавио је директор Вукадиновић и додао да је планирано да се до краја ове године реконструише водоводна и канализациона мрежа на новом делу зграде. Такође, у плану је да се капацитет, који тренутно износи 140 лежајева, повећа на додатних 60.

Небојша Вукадиновић је подвукао да су се, захваљујући ресорном Министарству и ангажовању свих запослених у установи, услови боравка и квалитет услуга побољшали, а самим тим, и положај старих лица.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*