Почеле припреме за Малу топличку трансверзалу

 

Ове године, седми пут заредом, Планинарско скијашки клуб „Топлица“ из Прокупља биће организатор и домаћин међународне планинарске акције под називом “Мала топличка трансверзала“.

Према речима председника клуба, Дарка Жарића, припреме увелико трају, а ове године, као и обично, очекују учешће неколико стотина љубитеља шетње и планина из целе Србије и околних земаља.

Ова, сада већ традиционална планинарска акција, одржава се у Прокупљу под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије, Планинарског савеза Србије, Града Прокупља и Спортског савеза у Прокупљу.

Како је најавио Жарић, трансверзала ће се одржати средином наредног месеца, а учесници ће обићи планинарске стазе дуге 16 километара.

Према процени организатора, ова стаза кроз планински део на ширем подручју Прокупља требало би да се пређе за око пет сати. На том путу, планинари ће обићи Пасјачки вис (971 метар) и остатке утврђења Бучински град из 6. века нове ере, након чега ће сви бити угошћени у Планинарском дому у Растовници.

-За све планинаре учеснике, као и за госте који дођу из других крајева наше земље и иностранства- организовали смо смештај у Планинарском дому на Белом Камену или у хостелима у Прокупљу са могућношћу продуженог одмора у нашем крају, казао је Жарић.

Према његовим речима, већ је почело прјављивање учесника акције, па ће се веома брзо тачно знати и колико њих ће ове године учествовати у акцији.

-После завршене акције, у нашем Планинарском дому у Растовници је планирана мала свечаност на којој ће бити уручене захвалнице учесницима планинарима, али и онима који су помогли у организацији ове акције, казао је Жарић.

Он је позвао све заинтересоване да своје клупске или појединачне пријаве пошаљу на адресу psdtoplica@gmail.com.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*