Предавањима настоје да пољопривредницима укажу на нове технологије и нова достигнућа

У протеклом месецу саветодавци у  Пољопривредно стручној служби Прокупље (ПСС) одржали су многа предавања у све четири општине Топличког округа. Највећи број предавања одржан је у сеоским месним заједницама прокупачке општине.

– Предавања из области воћарства и виноградарства, ратарства, сточарства и заштите биља изазвали су велико интересовање пољопривредника у Џигољу, Великој Плани, Доњој и Горњој Стражави, Белољину, Горњој и Доњој Бресници, Бацу, Јовиним ливадама, Булатовцу и другим прокупачким селима, изјавио је саветодавац Дејан Тонић и додао да је број присутних пољопривредника био већи у односу на ранији период.

На овим предавањима говорило се и о подстицајним средствима и субвенцијама које додељује Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства за разне области пољопривредне производње.

– Запослени у ПСС својим сталним и перманентним предавањима настоје да пољопривредницима укажу на нове технологије и нова достигнућа у области пољопривреде како би се нова сазнања применила у пракси, а смим тим добила економски исплатљива производња, рекао је Тонић и додао да су у организовању ових предавања имали велику помоћ локалне самоуправе.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*