„Сањалице“ на фестивалу „Радост Европе“

Дечији хор прокупачког Дома културе „Сањалице“ наступио је на концерту „Сусрети пријатељства“ на Међународном фестивалу „Радост Европе“. Поред учесника из Босне и Херцеговине, Литваније, Мађарске, Русије и Турске, наше „Сањалице“ су наступиле као представник Србије. Програм којим су се представили на овом концерту је победнички, односно њиме су освојили прво место на Регионалном Фестивалу деце и младих ФЕДЕХО, који је организовао Дечији културни центар Београд.

– Традиционално сваке године победник ФЕДЕХА представља Србију на концерту „Сусрети пријатељства“. Ми смо имали велику част да наступимо на овом фестивалу ревијелног карактера, који је организован по 49 пут и веома смо срећни због тога. Нама је игра, песма и другарство једнако важна, као и успеси и добри резултати на музичким такмичењима, истакла је диригент хора „Сањалице“ Сања Стојковић.

И Међународни фестивал „Радост Европе“ на коме је ове године учествовало 18 земаља, препознатљив је по свему ономе што карактерише прокупачки хор, али и разумевању и толеранцији и богатом дечијем стваралаштву.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*