Представа „Лепотица и зверка“ поклон Дома културе прокупачким ђацима

 

Поводом манифестације „Дечија недеља“, полазници Школе глуме, која ради при Дому културе, даривали су представу „Лепотица и зверка“ ученицима прокупачких основних школа.

-Била је ово претпремијера, коју смо поклонили нашим најмлађим суграђанима поводом овогодишње „Дечије недеље“. Они су уживали, то се могло видети, и готово да су били глумци, али они, који су овацијама и понеком репликом, учествовали из публике. Ова представа је урађена по мотивима бајке „Лепотица и звер“ Шарла Пероа, али је адаптацију урадио наш драмски писац и писац за децу из Трстеника Милош Милошевић Шика. То је прича о магији вечне љубави и тријумфа унутрашње над спољашњом лепотом, рекла је Данијела Стевић, која је заједно са Тијаном Петровић режирала представу.

Актери ове представе били су Софија Ђорђевић у улози „Лепотице“, Никола Јеремић је играо „Звер“, „Грофа“ Милан Младеновић, „Дворску луду“ Лука Милић, а сестре „Љутку и Злоћку“, Ива Томић и Андреа Цакић.

Дечија позоришна сцена Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“ постоји од 2013. године. Глумци дечије сцене прошли су Школу глуме Дома културе „Радивој Увалић Бата“ и она сада броји 46 полазника.

 

-Са децом марљиво и вредно ради глумица Тијана Петровић, која им преноси све оно што је и она научила на Факултету драмских уметности. Ја јој помажем и уживам сваки пут у том раду са децом, која су веома талентована. Ипак, у Школи остану најупорнији и они, за које проценимо да могу да напредују и да су надарени за глуму, истакла је сценски маскер Данијела Стевић и нагласила да су глумци ове Школе глуме досад одиграли „Успавану Штрецилију“, „Бенг бенг“, „Мама, шта ако шпагете оживе“, „Пази шта желиш“, и „Чија је оно баба“.

  1. Премијеру представе „Лепотица и зверка“ прокупачког позоришта, љубитељи глуме моћи ће да погледају до краја октобра, а о тачном термину ће бити обавештени.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*