Пољопривредна школа међу најбољима у Србији

 

Свечаности која је организована поводом обележавања 92 године постојања и рада Пољопривредне школе “Радош Јовановић Сеља”, присуствовали су представници Града Прокупља, начелник Школске управе у Нишу Драган Гејо са сарадницима, и многе друге званице.

-По резултатима које су ученици, заједно са својим професорима и сарадницима, остварили између два рођендана, налазимо се међу најбољима у Србији. У школској 2019/ 2020. години, у 17 одељења, наставу похађа 420 ученика, не само из Топлице и Мерошине, него и других општина са југа Србије, рекао је директор Пољопривредне школе Небојша Бјелић.

Према његовим речима, поред организовања “Погачијаде” и учешћа ђака на такмичењима пољопривредних школа у Сомбору, Алексинцу, Смедереву и Крушевцу, једна од новина која је обележила прошлу школску годину је донација Фондације “Ана и Владе Дивац” ученицима завршних разреда.

-На основу бизнис планова, ученици су добили атомизере, ротационе косилице и тресаче за воће. Вредност ове опреме по једном ученику кретала се у износу до 200.000 динара, изјавио је он и додао да ће се ова акција наставити и у овој школској години.

Школа је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја добила девет компјутера, а за опремање информатичког кабинета и електронских дневника утрошено је 730.000 динара.

Велика пажња била је поклоњена раду на школској економији, која се простире на површини од близу 15 хектара, а сарадња са угледним пољопривредним газдинствима и фирмама, где су ученици били на производној пракси је унапређена.

Директор Бјелић је подвукао да је добро што су се многи ученици определили да наставе своје школовање на Високој пољопривредно-прехрамбеној школи струковних студија у Прокупљу.

Културни програм за учеснике прославе, приредили су ученици Школе.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*