Представници локалне самоуправе посетили Товрљане и обишли Школу у овом месту

 

У склопу обележавања „Дечије недеље“, градоначелник Прокупља Александар Симоновић са сарадницима посетио је ученике издвојеног одељења Основне школе “Светислав Мирковић Ненад” у Малој Плани у селу Товрљане.

Ова Школа је, након скоро 25 година, са радом поново почела 2015. године. Из године у годину, број ђака се повећавао, да би у школској 2019/2020. години овде било уписано седам ђака.

-Дружење са децом је најлепши део мог посла. Након пријема малишана и ђака основних школа у Градској кући, посетио сам и ђаке у Школи у Товрљану, селу које је од центра Прокупља удаљено скоро 35 километара. Драго ми је да се број ђака у овој Школи из године у годину повећава, изјавио је градоначелник Прокупља Симоновић, који се захвалио учитељу Марку Чикарићу за сав труд, напоре и мотив да деци обезбеди такву наставу, какву имају њихови вршњаци у градским основним школама.

Овом приликом, Симоновић је ђацима уручио пригодне поклоне.

Градоначелник је искористио прилику и да поразговара са мештанима Товрљана, Арбанашке, Трновог Лаза и Крушевице.

Према његовим речима, путна мрежа је приоритет на којем ће се радити.

Током ове године, доста се радило на путевима и улицама у градским и приградским срединама.

-На територији Прокупља, има 107 насељених места. Многи путни правци на рубним подручјима су били деценијама запуштени. Дошло је време да се и овде крене са радовима. Ако временске прилике буду повољне, већ крајем октобра требало би да крену радови на  путном правцу Дединце-Товрљане у дужини од три километра. Средства за ове радове, обезбеђена су из градског буџета, изјавио је Симоновић.

Према његовим речима, боља путна мрежа вратиће некадашње становнике ових села и зауставити одлазак младих.

Мештани Товрљана и околних села, изразили су задовољство посетом градоначелника Прокупља Александра Симоновића.

-Свака част градоначелнику Симоновићу што је, поред силних обавеза, издвојио своје драгоцено време да посети нашу Школу и наше село. Мислим да се у непосредном разговору са нама упознао са проблемима са којима се суочавамо, изјавио је Станислав Радојевић из Товрљана.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*