Представљен роман “Директор Влајко” Сибина Шовића

У клубу Дома културе промовисан је роман “ДиректорВлајко”, аутора Сибина Шовића. Љубитељима писане речи о роману су, поред аутора, говорили Бисерка Милосављевић и Соња Миљковић.

-Овај роман је наставак приче о ликовима из претходнетрилогије “Три амбиције”, међу којима је главна личностВлајко, професор историје. Аутор романа га прати у контексту друштвених, политичких и економских околностиу последње две деценије прошлог и првој деценији 21. века, изјавила је Милосављевић и додала да се радња романауглавном одвија у оквиру школе у којој је Влајко директор.

Она је нагласила да је аутор романа, пратећи судбинуглавног јунака, фактографски и хронолошки подсетио натешке друштвене и политичке турбуленције од почеткакризе у Југославији крајем осамдесетих година 20. века доКумановског споразума 1999. године.

Као дугогодишњи професор у школама, Шовић је на једансвој начин приказао рад ђака, професора и самог директора.

-У време ратова у бившим југословенским републикама, санкција, несташица многих производа, незабележенехиперинфлације, увођења вишепартијског система, главнијунак, директор Влајко, настоји да све тешкоће не зауставеодрастање нових генерација. Школа је васпитно образовнаустанова и она треба да се бави тим пословима, без обзирана све тешкоће које постоје у једном друштву, рекао је аутори додао да је главни јунак, као одговоран и стручан педагоги руководилац, успео да испуни ту своју мисију. Ауторромана, проф. Сибин Шовић, од 1998. до 2018. годинеобјавио је 25 књижевних дела. Као професор књижевности, књижевни критичар и лектор за српски језик, учествовао јеу промоцијама бројних књижевних дела Топлице, Краљева, Београда, Лесковца, Мерошине и других градовајугоисточне Србије.

Сибин Шовић најавио је да јуна месеца наредне годинепланира да представи нови роман…

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*