Представљена правила овогодишње “Пажљивкове смотре”–за већу безбедност деце у саобраћају

 

Координатори испред Града Прокупља, задужени за реализацију пројекта „Пажљивкова смотра“, који спроводи Агенција за безбедност у саобраћају, у Свечаној сали зграде Градске управе у Прокупљу, директорима свих прокупачких основних школа и Предшколске установе “Невен”, представили су овогодишњи пројекат под називом “Пажљивкова смотра“ – за већу безбедност деце у саобраћају.

Члан Градског већа за просвету, омладину и спорт, Маја Ранђеловић, том приликом је нагласила да је локална самоуправа схватила значај овакве едукације деце и већ неколико година подржава и помаже акцију “Пажљивкова смотра”, где деца најмлађег узраста уче о томе колико од њих самих зависи њихова безбедност у саобраћају.

-Агенција за безбедност саобраћаја, израдила је методологију учења кроз спровођење смотре или такмичења у знању предшколске и деце нижих разреда основних школа и ми смо тај метод прихватили, казала је Ранђеловић, наглашавајући да већ неколико година уназад, локална самоуправа свим првацима поклања едукативну књигу о правилном понашању деце у саобраћају “Пажљивко у саобраћају”.

Према њеним речима, Прокупље је једна од 58 локалних самоуправа у Србији, које су прихватиле овај пројекат, којим је уједно обухваћено 80.000 деце најмлађег школског узраста у Србији, а све у циљу што веће безбедности малишана у саобраћају.

Како је објашњено, акција “Пажљивкова смотра“, састоји се заправо из школских такмичења и то у четири нивоа.

Најважнији је први ниво, када ће сва деца учествовати у квизу знања из саобраћаја и одговарати на питања у виду теста и на тај начин показати шта су научила о саобраћају.

Након тога, у другом нивоу такмичења, наступиће четворочлане екипе-представници свих прокупачких школа, да би се касније они који покажу најбоље знање, пласирали    на регионално и републичко такмичење.

-Припреме за школско такмичење за прокупачке основце, почеће одмах након зимског распуста, 18. фебруара, и трајаће до 28. фебруара, док ће се други ниво такмичења организовати у периоду од 25. марта до 7. априла, казали су организатори овогодишње “Пажљивкове смотре”.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*