Представници Града Прокупља угостили младе спортисте

Градоначелник Прокупља Александар Симоновић и члан Градског већа за просвету, омладину и спорт Маја Ранђеловић, примили су данас најперспективније младе спортисте Прокупља.

Према речима градоначелника Симоновића, овај пријем је прилика да се ода признање успешним младим спортистима, који су на најбољи начин представљали свој град на државним и међународним такмичењима, али и да се кроз разговор и дружење сазна како локална самоуправа може да додатно помогне спортистима и развоју спорта.

-Град Прокупље је за 2020. годину из буџета наменио 25 милиона динара за редовне програме и три милиона за посебне програме за спорт. У циљу подршке развоју и омасовљењу спорта, од 2016. године локална самоуправа плаћа и лиценциране тренере, како деца не би плаћала чланарину. На тај начин желимо да помогнемо родитељима у смањењу трошкова, и да омогућимо да спорт и тренинзи буду доступани свој деци,казао је градоначелник Симоновић.

Он је још рекао да је поносан на све освајаче одличија.

-Деца су  најбоље што Прокупље има и ви сте најбољи амбасадори свог града. Ангажовањем у спортским клубовима, желимо да децу одвојимо од лоших утицаја, а да се кроз спортске активности науче витешкој борби и пожртвовању за постизање успеха и добрих резултата, како у спорту, тако и у школи и животу, поручио је Симоновић.

У обраћању младим спортистима и њиховим тренерима, већница Маја Ранђеловић се захвалила на свим успесима. Овом приликом, она им је одала признање за одрицање и залагање, и сав труд који улажу на тренинзима и такмичењима.

-Град Прокупље има могућност да кроз стипендирање најбољих спортиста, пружи подршку младим људима. Зато позивам тренере да доставе захтеве, како би се и на овај начин помогло спортистима и развоју спорта, казала је Маја Ранђеловић.

Пријему спортиста, присуствовао је и секретар Спортског  савеза у Прокупљу, Божидар Јовић, који је рекао да ће 15. фебруара у хотелу Александар, бити организован традиционални Спортски бал, на коме ће бити проглашени најбољи спортисти и спортски радници у 2019. години.

-Позвао бих  клубове  да достављају кандидатуре Спортском савезу, како би најбољи и најзаслужнији и ове године били награђени, казао је Божидар Јовић

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*