Представници пензионерских организација одали почаст „Гвозденом пуку“

Удружење пензионера Прокупља обележило је своју славу, којој су присуствовали представници пензионерских организација из Црне Горе, Војводине, Ниша, Крушевца, Лесковца, Власотинца, Пирота, Чачка, Смедерева, Врања и других градова југоисточне Србије.Током боравка у Прокупљу, представници појединих удружења положили су венце на споменик Другом пешадијском пуку “Књаз Михаило”, познатијем као „Гвоздени пук”.

На свечаној академији, председник Удружења пензионера југоисточне Србије и Прокупља, Милован Вучићевић, изјавио је да је очување материјално-социјалног положаја примаран задатак организације.

– Од скоро 10.000 пензионера, близу 8.500 су чланови прокупачке градске организације. Организовањем многих акција, настојали смо да помогнемо нашим члановима са малим примањима и тешко болесним пензионерима. Током ове године, давали смо новчане позајмице за куповину огревног дрвета и угља, куповину сухомеснатих производа и меса и лекова, изјавио је Вучићевић и додао да је у раду градске организације имао изузетно добру сарадњу са локалном самоуправом, филијалом Републичког завода за пензијско и инвалидско осигурање у Прокупљу, Домом здравља и другим установама и институцијама.

Заменик председника oпштине Прокупље, Мирољуб Пауновић, честитао је славу свим пензионерима и додао да су они дали велики допринос у обнови и изградњи наше земље.

– Влада Србије својим многобројним активностима и радом чини све  да се побољша положај и стандард најстаријих становника Србије, рекао је Пауновић и додао да је локална самоуправа у протеклом периоду имала добру сарадњу са овом организацијом.

Поводом обележавања градске славе, пригодна признања додељена  су Удружењу пензионера Војводине, Смедерева, Републичком заводу ПИО-филијала у Прокупљу, Дому здравља и другим установама и појединцима.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*