Пријаве за бесплатан боравак у бањама до 7.септембра

 

Републички Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Србије (Фонд ПИО), расписао је Јавни позив за бесплатан боравак пензионера у бањама у трајању од 10 дана. Ово право могу да остваре корисници старосних, инвалидских и породичних пензија, чије пензије не прелазе износ од  27.775,00 динара.

Пријаве за бесплатан боравак у српским здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима, подносе се  удружењу пензионера  до 7. септембра.

-Извршићемо све неопходне припреме како би сви пензионери, без обзира да ли су или нису чланови удружења, могли да поднесу пријаве за боравак у бањама. На три или четири пункта у просторијама удружења, применићемо  све неопходне превентивно здравствене мере како би спречили инфекцију корона вирусом, изјавио је председник Градске организације пензионера Прокупље Милован Вучићевић и додао да су подносиоци захтева дужни да приликом уласка у просторије обавезно носе заштитну маску.

Према његовим речима, једна од новина овогодишњег јавног позива је та да право на ову повољност више не могу користити они пензионери, који су о трошку Фонда ПИО до сада користили десетодневни боравак у некој од српских бања.

Уз изјаву у којој бањи желе да бораве, неопходно је поднети последњи пензиони чек и медицинску документацију.

Пријаве за бесплатан боравак у бањама подносе се у просторијама Градске организације удружења, у улици 21. српске дивизије број 21, у времену од 9 до 13 часова.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*