ПроФиФест по осми пут у Прокупљу

Прокупачки филмски фестивал “ПроФиФест“, почиње сутра свечаним отварањем у Галерији „Божа Илић“ у 19 сати. Он се ове године у нашем граду одржава по осми пут, а у његовом програму од 6. до 9. јуна, моћи ће да уживају и љубитељи филма у Житорађи и Луковској бањи.

Публика ће имати прилику да погледа најбоља светска достигнућа у области кратког, играног, документарног, анимираног и експерименталног филма.

-О томе који су, међу приказаним филмовима најбољи, одлучиваће жири који ће радити у саставу, амерички глумац и сценариста Грег де Кјуир, позната српска глумица Драгана Мићаловић и редитељ Андреј Носов, рекао је директор овог Фестивала Жикица Јовановић и нагласио да су и ове године у програму заступљене и бројне радионице, трибине, излети, филмски квиз, као и пројекције филмова у свим основним и средњим школама у Прокупљу.

Поред кратких филмова, публика може и ове године да погледа два дугометражна филма у категорији женски филмски редитељи.

Фестивал организује Филм клуб Прокупље у сарадњи са Галеријом „Божа Илић“ и Домом културе, а уз подршку Амбасаде САД у Србији, Министарства културе, Града Прокупља и бројних локалних спонзора.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*