Екипа Црвеног крста дезинфикује поплављена домаћинства у Прокупљу

Екипа Црвеног крста Прокупље, обучена за деловање у кризним ситуацијама, извршила је дезинфекцију домаћинстава која је угрозила вода услед бујичних водотокова и обилних падавина у протекла два дана на подручју града Прокупља.

-Одмах после обилних киша, као и све друге надлежне службе у нашем граду, изашли смо на терен са нашим пумпама за дезинфекцију, али и средствима за ове намене која смо добили од прокупачког Дома здравља, рекао је секретар Црвеног крста Прокупље Драган Суботић.

Он је нагласио да је правовременим реаговањем, спречено евентуално избијање инфекција које могу да се јаве након изливања отпадних вода.

-Током јучерашњег дана, дезинфиковали смо четири куће у Озренском насељу, а наше екипе и данас су на терену у том делу града, где је предвиђена дезинфекција још два домаћинства. У плану је да током дана обавимо дезинфекцију и два објекта у Сокићевом булевару, а биће дезинфикован и један пословни простор у центру града, нагласио је Суботић.

Како је истакао, послове дезинфекције поплављених просторија, обавља екипа која је специјално обучена за деловање у кризним ситуацијама.

Такође је нагласио да су волонтери и запослени у Црвеном крсту на располагању 24 сата свим грађанима којима је помоћ потребна и који су претрпели штету од обилних падавина.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*