Најугроженија и најудаљенија сеоска домаћинства у Прокупљу имају помоћ „ Сервис подршке доступне свима“

Најугроженија и најудаљенија сеоска домаћинства  на територији  града Прокупља  добијају бесплатну лекарску помоћ, здравствену негу и помоћ у кућним пословима већ дуже време.

Пројекат под називом „ Сервис подршке доступне свима“ кренуо је са реализацијом 19.12.2018.године и трајаће до 18.07.2019. године. Вредност пројекта је 10 390 519,00 динара, стредства су обезбедили  Министарство за рад, запошљавања  , борачка и социјална питања Републике Србије и Град Прокупље. Тренутно је 1 811 корисника обухваћено услугом помоћ у кући. Корисници су сеоска старачка домаћинства у  најудаљенијим деловима нашег града.  Циљ пројекта је и обилазак старих и болесних лица која због удаљености и тешког здравственог стања тешко долазе до лекара.

Осим, услуге помоћ у кући пружа се и услуга „ Лични пратилац“. За реализацију свих пројектних активности задужено је Удружење „ Инклузија данас“ у партнерству са Домом здравља и Центром за социјални рад.  „Инклузија данас“ поседује лиценцe  Министарства за рад, запошљавања, борачка и социјална питања Републике Србије .

Овим пројектом локална самоуправа жели да покаже пре свега бригу о најудаљенијим сеоским домаћинствима. Ово је већ трећа година  као се ова услуга развија и надамо се да ће и у даљем периоду бити тако.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*